Criminalisering van Kruiden en Supplementen door de Uitvoering van Codex Alimentarius

Nu het midwinter is geweest zijn de 12 heilige dagen en nachten een periode om tot rust te komen op te ruimen en verder los te laten, terwijl van binnen een zachte hoop groeien mag..het licht wat de aarde met midwinter heeft gekust is daarvoor verantwoordelijk..en zeker nu er een nieuwe lange Baktun is begonnen volgens de Maya kalender mogen we ons bezighouden met hoop en liefde vertrouwen in het goede.

de Volle Maan in Kreeft geeft ook een vorm van zwanger zijn aan..

Maar er is ook ander nieuws..minder mooi … de Nederlandse pilot van het uitvoeren van de Codex Alimentarius maak van kruidenmensen criminelen..hoge boetes voor het verstrekken van informatie en een verkoop verbod zijn de gevolgen van die wet.. de mens wordt aan banden gelegd voor iets wat haar en zijn zelfstandigheid en onafhankelijkheid wil steunen..

Het is zo verboden geworden om je dus langs alternatieve wegen te informeren en producten te kopen.

Het maakt mij verdrietig en doet me denken aan de heksen/ketter vervolgingen, de joden vervolgingen..het zwartmaken van iets waar niks mee mis is..dat dat in ons land ook nog als eerste mag en graag wordt uit gevoerd in de EU en dan op wereld schaal..wij mensen raken dus onze autonomie kwijt..wij worden weer makke schapen van de overheden..en zij bepalen dan wel wat wij mogen en niet mogen.. jezelf genezen langs een zelf gekozen traject lijkt onmogelijk te worden..maar gelukkig zal veel ondergronds gaan ..echter de angst dat je wordt gepakt zal velen er toe brengen maar op te houden met het helpen van anderen..dat is wat de Grote Farmacie voor ogen heeft..die macht is groot.

ik wil me niet laten meeslepen, maar het raakt me wel..

Ik hoop ook dat we moedig zullen zijn en ons verzetten.. ik heb al velen aangeschreven de NVMA en het Ministerie voor Volksgezondheid..of je ooit iets hoort…we groeperen ons op Facebook ook..mede om elkaar te helpen..het is toch te erg… allerlei websites zijn al uit de lucht gehaald op straffe van boetes tot 30.000 euro..

we zullen elkaar in de toekomst nog nodig hebben..

http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/de-codex-alimentarius-in-werking-2/

ik wens jullie een goed en licht 2013!

 

Posted in atelier, cultuur, inzichten, liefde, mensen, natuur | Tagged , , , , , , , | 1 Comment

een nieuwe dag

21-12-2012 Vandaag om 12.11 gaan we een nieuwe tijd in….een Era van Licht..een Gouden tijdperk…..Let the sun shine:-)….embrace the Light..maak je op voor liefde samenwerking en verbinding…. maakt er een moment van initiatie van vandaag…

En een Gezegend 2013!
Helena Witte Kraai

Posted in cultuur, inzichten, liefde, mensen, natuur | Tagged , , , , , , | Reageren uitgeschakeld

de magie van alledag

Terug kijken op het jaar is in 2012 misschien wel terug kijken op een langere periode dan dat….

Gewaar zijn heeft mij er altijd toe gebracht te gaan zitten en voor die momenten niets te willen ..en dat niet willen is gegroeid..de momenten hebben zich aan één geregen.

Het totale genoegen van het ademen, voor een longmens een opdracht, en het zijn, vormen de basis van alle dingen..het is de grond voor elke magie…en het wonder van alledag…

Het niet doen..niet handelen..opent elke keer een nieuwe poort..langzaam ontvouwd zich een wereld..een hemel….een compleet stelsel..

De mussen op het voederplankje doen dit ook….ze bewegen  in God….

De geluiden van de duiven..het spelen van de kat…de kraaien en de kauwen op de achtergrond..het grijze licht..de Winter tracht z’n slag te slaan.

 

 

 

 

Posted in inzichten, mensen, natuur | Tagged , , , , , | Reageren uitgeschakeld

Een nieuw jaar………

Het nieuwe jaar is in feite al begonnen, vanaf 1 november, met het ingaan van de echte wintertijd, Samhain.

De tijd tot aan Midwinter is een stille tijd waarin de zaden liggen te wachten op het moment dat ze worden aangeraakt door de Zon, die vanaf Midwinter , 21 december weer in kracht zal toenemen..

Tijd leert ons op Aarde … door ons in tijd en stof te laten incarneren, leren wij deze wetten en hun effecten op ons zielenwezen, kennen…

Wij hebben ons vele vele malen volledig verloren in dit bestaan, en kregen daardoor leven na leven om het opnieuw te proberen…Hermann Hesse beschrijft dat bijvoorbeeld zo mooi in zijn boek de Steppewolf..

De identificatie met het Stoffelijk leven heeft ons aangezet tot de meest extreme daden…en de terugkeer naar de harmonie werd ons grootste verlangen..

2012 is een jaar waarbij we kosmisch worden ondersteund in onze collectieve thuiskomst…

Het feit dat we juist nu op deze planeet leven en werken, geeft ons de unieke kans dit proces aan den lijve te ondervinden…

Velen zijn zich ervan redelijk bewust, anderen half slapend tastend..maar wakker worden doen we zeker…wakker worden voor de waarheid in een tijd waarin op dat woord al haast een banvloek rust.. maar ze bestaat wel..de waarheid..

Eenmaal verbonden met de kern in je innerlijk..eenmaal op alle punten in contact, is dat besef het enige ware wat over is..en begrijp je ook dat het zo eenvoudig is..zo simpel..en zo Licht…je bent nooit dit of dat..je bent het allemaal..je bent het wiel en de as..

Nu naar Midwinter toe vinden we de as….en hoe meer we ons daarvan bewust zijn, hoe dieper de inzichten….

Zodat we een groter uitgebreider wiel kunnen laten draaien, volgend jaar..

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in inzichten, mensen, natuur, seizoenen | Tagged , , , , , , , , , , | Reageren uitgeschakeld

Stormy Weather

T is al weer even geleden dat ik een blog schreef, vandaag is het 30 oktober 2012..bijna Samhain..Vannacht raasde er een reuzenstorm over New York en ik was in gedachten opzoek naar de tijd na 21 december…en het viel me op, als al eerder ook, dat ik daar gevoelstechnisch niet kon komen..gek is dat…..je maakt plannen, je wilt “gewoon” verder plannen, maar het lukt eigenlijk niet….je doet dan nog ff alsof maar het geeft een onbevredigend gevoel….en dan dwingt iets je te stoppen..stil te staan…en naar binnen te keren…dus dat is dan wat er is…

Mercurius gaat retrograde vanaf 6 november, las ik later..ah…dit verklaart een hoop…

Het verinnerlijken van het communicatieve in ons..het inkeren..het in het reine komen..dat alles zal de komende tijd aan de orde zijn..nu worden de eerste innerlijke contacten gelegd, en Samhain kan zo  een mooi punt zijn om dit in te luiden… Wellicht worden wij zo verbonden aan de guidelines voor de komende tijd…

Ik besloot er een kaart op te trekken en kreeg :

vergeving

 

 

 

 

Posted in inzichten, mensen | Reageren uitgeschakeld

Eenvoud

Terwijl ik onder de douche sta, realiseer ik me dat de douche een veredelde pomp is, dat al onze luxigheden een vorm van ingewikkelddoenerij zijn, met dezelfde resultaten als de eenvoudiger vorm..het maken van centraal vuur vs centrale verwarming, badkamers met alles erop en er aan in plaats van de pomp..de wc inplaats van het hùske,  het stromende rivier water vs riolering ..stedelijke behoeften idd….de winkel in de vorm van de groentetuin en alles in handen van de tollenaar…. ook de energieleverancier heeft zich daar handig tussen gewrongen..net zoals de bankier zogenaamd veilig ons geld beheerd voor een vette rente ..en de (ziektenkosten) verzekeraar..enfin u weet het wel..u bent genomen..voor het lapje gehouden in het ootje..bij de taas..

En zo is het..want de diensten worden niet meer geleverd, de dienstbaarheid maakte plaats voor economisch gewin….u heeft zich contractueel horig gemaakt en de tollenaar is langzaam maar zeker in het bezit gekomen van de rechten om u nog verder aan banden te leggen..en u denkt dat dat mag omdat hij met grote kreten komt en zwaait met wettelijke bepalingen..waardoor wel blijkt dat het rechtssysteem ook corrupt is… de strop wordt aangetrokken terwijl u wilt vluchten…..

Geld…t leek een machtsmiddel..en dat is het ook…altijd in handen van mensen die het niet zo nauw nemen met de integriteit..

Ik wil de pomp terug en het stromende beekje, de rivier..de groente tuin en het centrale vuur….ik ben daar naar onderweg..

Posted in cultuur, inzichten, mensen, natuur | Tagged , , , , , , , , , , | Reageren uitgeschakeld

Vertrouwen in het Tij

Het spant erom.. als ik lees wat er allemaal gepland is door, laten we het kwaad eens Sauron en consorten noemen, dat roept de juiste verhoudingen op, dan zou het met de aarde niet goed komen, (tenzij..)

We hebben zo meteen Shell in de Arctics, ondertussen Nigeria’s mileuramp ontkennend wat betekent dat er geen verantwoordelijkheid wordt genomen door dergelijke giganten…de lekkende kerncentrale in Fukushima, de Golf…het meer dan extreme wapenarsenaal wat volgens de berichten in de Aarde door eh Orks wordt gemaakt …de plannen voor een ruimte oorlog, de Belomon(s)te(r)dam, weer nieuwe kerncentrales en onverantwoorde beslissingen all over the Earth.. en ga maar door..ga maar door..

Sauron heeft een flinke poot aan de grond kennelijk … ..en sec genomen zijn we door die grote invloedssfeer al verloren, omdat er geen direct zichtbare,

Posted in inzichten, liefde, mensen | Tagged , , , , , , , , , , , , | Reageren uitgeschakeld

Self centered in Tweelingentijden ???

E

Posted in atelier, inzichten, liefde, mensen | Tagged , , , , , | Reageren uitgeschakeld

Mei, 2012 Maand van vruchtbaarheid en vuur..

Als het Meifeest Beltane de twee polen in alles heeft verenigd is het tijd voor genieten vieren en vruchtbaarheid.

Het Heilig huwelijk of Hieros Gamos, is in de eerste plaats een huwelijk in de mens zelf. Het mannelijke paart zich aan het vrouwelijke, de connectie tussen de linker en de rechter hersenhelft maakt Creatief-Zijn mogelijk.

Natuurlijk manifesteert zich dat ook in de vorm van het huwen met een ander. Dat is de uiterlijke verschijningsvorm. Maar het Innerlijk Huwelijk zorgt voor stabiliteit en zelfvertrouwen,heelheid en kracht in de mens zelf, en waarborgt de verbinding met het Hoger Zelf.

Dit is noodzakelijk willen wij alle vormen van lijden door de verwarring van de uiterlijke partner met de innerlijke, oplossen en vermijden.

Met Beltane wordt het huwelijk van de mannelijke en vrouwelijke aspecten in de natuur gevierd, en in riten uitgedrukt.
Dit om de zomer te laten slagen, en de oogst te waarborgen.

Het is een vuurfestival van oudsher, en misschien is het leuk een vuur te maken en er dan overheen te springen. Dit geeft een reinigende kracht.

De meiboom-paal dans is een mooi voorbeeld van een typisch gebruik wat de vruchtbaarheid symboliseert, de fallische paal verbindt hemel en aarde zoals de ruggengraat het kanaal is in de mens waarlangs de energie zich omhoog en omlaag begeeft, opgewekt in de centra, en zeker is daarbij de seksuele energie, het heilige vuur, een belangrijke voorwaarde voor het scheppen.
Zonder die drive is er

Posted in inzichten, liefde, mensen, natuur, seizoenen | Tagged , , , , , , , | 1 Comment

L

De wind is zuidelijk, en hard, en het is koud…hij duwt me naar rechts, waardoor ik hangend naar links het pad op ga,

Posted in Bardengeluk, natuur, pagan, seizoenen | Tagged , , , , , , , , , , | Reageren uitgeschakeld

Open Middag Atelier de Lachende Maan

Op 1 april a.s. , nee geen grap!:-),

Posted in atelier | Tagged , , , , , , , , , , , , | Reageren uitgeschakeld

Golven…

Samen zijn we

Posted in inzichten, liefde, mensen | Tagged , , , , , , , | 1 Comment

All Creatures Great and Small..:-)

Las in een spiritueel blad de vraag of het niet een truuk is van het Ego, dat gepraat over dat iedereen zn verantwoordelijkheid maar moet nemen..om zo elkaars problemen niet meer te hoeven voelen..En het verbaasde me want een poos terug had ik in een post op facebook ook een iets bittere reactie die daarover ging…..ik was toen nogal verbaasd over die kwestie, maar mijn commentaar zou nu zijn geweest: misschien moet je nu eerst je Ego incorporeren als een nuttig deel van je hele huishouding…..Zodat je niet meent daar nog vanaf te moeten..je ego en gezond ego

Posted in inzichten, liefde, mensen | Tagged , , , , , , , | Reageren uitgeschakeld

Lente! de uitdaging om gelukkig te zijn

Duidelijker kan het niet, als de spreeuwen onder de pannen zitten te rommelen, en daar kieviten mobieltjes en wulpen nabootsen, is het lente!

sneeuwklokjes, maarteklokjes, krokussen…

Ostara, Eostre,

Posted in liefde, mensen, natuur | Tagged , , , , , , , , , , , | Reageren uitgeschakeld

It Drakepaad

doorbraak

Imbolc 2012……de Slang roert zich….

“Today is the day of Bride,

the Serpent shall come from the hole

I will not molest the Serpent

Nor will the Serpent molest me..”

Achter mijn Atelier zit een klein kamertje..en sinds een paar weken is dat kamertje doorgetrokken naar het Atelier.

Dit omdat ik merkte dat het tijd wordt iets te doen met dingen die ik lang heb laten liggen rijpen..

Ik heb al jaren reiki 1 en 2 en mijn jarenlange OBOD dru

Posted in atelier, mensen | Tagged , , , , , , , , , , , | Reageren uitgeschakeld